GÜZ DÖNEMİ:

  • Üniversitemiz Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi ile Havacılık ve Uzay Bilimleri Enstitüsü tarafından organize edilen HUBF & HUBE Seminer Serisi - 2024 kapsamında, 26 Ekim 2023 Perşembe günü ROKETSAN’da Baş Uzman Mühendis olarak görev yapan Dr. Ezgi CİVEK-COŞKUN tarafından “Design Principles and Development Road Map of Turkish Space Launcher” başlıklı seminer yüz yüze olarak gerçekleştirilmiştir.

Seminerden enstantaneler

  • Üniversitemiz Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi ile Havacılık ve Uzay Bilimleri Enstitüsü tarafından organize edilen HUBF & HUBE Seminer Serisi - 2024 kapsamında, 9 Kasım 2023 Perşembe günü Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Uçak Mühendisliği Bölümünde Öğretim Üyesi olarak görev yapan Prof. Dr. Kürşad Melih GÜLEREN tarafından “Application of Large Eddy Simulation (LES) to Aerospace Engineering Problems” başlıklı seminer yüz yüze olarak gerçekleştirilmiştir.

Seminerden enstantaneler

  • Üniversitemiz Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi ile Havacılık ve Uzay Bilimleri Enstitüsü tarafından organize edilen HUBF & HUBE Seminer Serisi - 2024 kapsamında, 30 Kasım 2023 Perşembe günü Üniversitemiz Uçak Mühendisliği Bölümünde Öğretim Üyesi olarak görev yapan Dr. Mehmet Ali AK tarafından “Code Parallelization Strategies in Shared Memory Systems for Complex Engineering Simulations” başlıklı bir seminer yüz yüze olarak gerçekleştirilmiştir.

Seminerden enstantaneler

  • Üniversitemiz Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi ile Havacılık ve Uzay Bilimleri Enstitüsü tarafından organize edilen HUBF & HUBE Seminer Serisi - 2024 kapsamında, 21 Aralık 2023 Perşembe günü TÜBİTAK-MAM’da Danışman ve CNRS-ICARE’de Uzman Araştırmacı olarak görev yapan Prof. Dr. İskender GÖKALP tarafından “Hidrojen (Müvellidülma) Teknolojileri ve Türkiye (Hydrogen Technologies and Türkiye)” başlıklı bir seminer yüz yüze olarak gerçekleştirilmiştir.

Seminerden enstantaneler

  • Bölümümüz öğretim elemanlarından Dr. Öğr. Üyesi Ali Uğur SAZAKLIOĞLU ile Arş. Gör. İbrahim ARDA, 15 Ocak 2024 günü Nesibe Aydın Okulları Yıldızlar Kampüsünde gerçekleşen "BENİM GELECEĞİM, BENİM KARİYERİM" isimli organizasyona katılmış ve öğrencilere Havacılık ve Uzay Mühendisliği mesleği hakkında bir meslek tanıtımı semineri vermiştir.

Seminerden enstantaneler

  • Üniversitemiz Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevsan ŞENGİL ve Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Uzay Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Uğur Murat LELOĞLU 16 Şubat 2024 tarihinde TUSAŞ Uzay Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Lokman KUZU'yu yerinde ziyaret etmiş olup Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test (USET) Merkezini gözlemleme imkanı bulmuşlardır.

Prof. Dr. Uğur Murat LELOĞLU, Prof. Dr. Lokman KUZU, Prof. Dr. Nevsan ŞENGİL



Uydudan yapılan yayının Dünya üzerinde belirlenmiş bölgeye ulaştığından emin olmak maksadıyla uydunun anten performansının değerlendirilmesi için anten testlerinin gerçekleştirildiği Kompakt Anten Test Odası


  • Üniversitemiz Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevsan ŞENGİL tarafından ve Uzay Mühendisliği Bölümü Arş. Gör. Said Semih KARADOĞAN'ın organizasyonu ile akademik başarı elde etmiş fakültemiz öğrencilerine 25 Şubat 2024 tarihinde Bowling Turnuvası etkinliği düzenlenmiştir.